Ngjitje në Shkëmbinjë

Ngjitje në Shkëmbinjë

Të vizitosh Pejën dhe Grykën e Rugovës është e domosdoshme që ta sprovosh vetën në aktivitetin e ngjitjes rekreative e cila të jap adrenalin dhe eksperienca të paharuara. Ngjitja ka filliuar të bëhet ofertë unike dhe Peja gjithnjë është duke u shëndruar në destinacoin të ngjitjes në shkëmbinjë e kjo falë kërkesës e cila është duke u rritur gjithnjë nga turistët që kërkojn këtë lloj aktiviteti të aventurës. Pothuajse shumica e turistëve që vizitojn Pejën dhe kanë arritur në këtë këtë destinacion për ndonjë qëllim të ndryshëm, së paku një ditë e rezervojn aktivitetin e ngjitjes në shkëmbinjë me qëllim që të përjetojn aventura shpirtërore dhe eksperienca unikë që ofrohen nga ngjitja në rajonin e Bjeshkëve të Rugovës. Ky aktivitet në Pejë ka filluar të zhvillohet që nga viti 2002 në Grykën e Rugovës.

Janë të hapura më shumë se 60 vija të ngjites të cilat kanë gjatësi nga 10 deri në 200m ndërsa vështirësisa e tyre sillet nga 5a deri në 8a+. Shumica e vijave për ngjitje janë të koncentruara në grykën e Rugovës mirëpo ka edhe në pjesë tjera të Rugovës të cilat plotësojn ofertën turistike në Pejë. Në sezonës së verës pothuajse ­çdo ditë sheh ngjitësa të cilët zhvillojn këtë aktivitete në Grykën e Rugovës apo edhe në pjesët tjera të Rugovës. Disa zona ofrojn kushte për të realizuar edhe kamping ndërsa gjatë ditës bëjnë ngjitje.